sábado, 18 de octubre de 2014

Origen de Martí Gasull, Yurian Quintanas y Salvi Danés


Este año hemos comenzado nuestra participación dentro del festival internacional de fotografía SCAN 2015, con dos propuestas: Origen de Martí Gasull, Yurian Quintanas y Salvi Danés en colaboración con Pàrquing, que puede verse en nuestra sala del 18 de octubre al 5 de noviembre y Laudòmia de Francesc Roig que se inaugurará el próximo 13 de diciembre de 2014.


En The Grey Square, Martí Gasull, Yurian Quintanas y Salvi Danés presentan algunas de las fotografías realizadas en el proyecto "Origen", el photobook en proceso de trabajo y algunos de los objetos encontrados durante la realización del material fotográfico. Adjuntamos el texto de la hoja de sala:

"Territori de ficció o escenari d’una realitat, ORIGEN es presenta com un projecte fotogràfic; que pretén mostrar una experiència personal viscuda en plena llibertat metodològica i  creativa. ORIGEN busca despertar la curiositat de l’espectador, crear un imaginari personal autors. Pretén erosionar lleugerament la capa moderna i contemporània que ens protegeix dels nostres instints més primaris, naturals i animals.

El joc transcorre en ple hivern en una cala de la costa brava, només accessible a unes hores. ORIGEN és el pretext que els autors utilitzen per mimetitzar-se en l'entorn d'una illa imaginaria, fugir del paisatge antropomòrfic i redescobrir els instints més primitius. Amb aquest exercici, busquen plasmar l’experiència viscuda al combatre l'aïllament, la incertesa i les inclemències del temps. Com aquests factors influeixen en la psique i, conseqüentment, en la capacitat perceptiva i creativa.

ORIGEN transforma i recull la visió dels autors i crea una atmosfera on la natura i els instints envaeixen la zona de confort, retrobant emocions i paisatges perduts en un inconscient col·lectiu.


“En les reduïdes dimensions de la nostra illa la mirada erosiona els objectes.
Ha passat mil vegades per damunt de totes les superfícies.
Parlem dels dominis del far com d’una província.
Cada racó té el seu nom, cada arbre, cada pedra.
Una branca de formes peculiars és immediatament batejada.
I així, les distàncies transformen la seva qualitat.
Algú que ens sentís es pensaria que ens referim a llocs remots,
però tot el que existeix
és a una passejada.”


No hay comentarios:

Publicar un comentario